Skip to content

ROT-avdrag

Så här enkelt behåller du hälften av arbetskostnaden när du anlitar oss:

1. Kontakta oss.
2. Vi kommer till dig och tittar på arbetet, ger dig en offert där allt står ordentligt specificerat.
3. Vi utför arbetet.
4. På din faktura drar vi av 30 % av arbetskostnaden.

Visst är det otroligt. Du som äger en villa, sommarstuga eller bostadsrätt betalar bara 30 % av arbetskostnaden när du anlitar Luleå energiborrning AB. Vi gör avdraget åt dig och du behöver inte ligga ute med pengar. På din faktura kan du enkelt se vad som är material respektive arbete.

Rotavdraget är en skattereduktion som är personlig och har ett maxtak på 50 000 kronor per år. Om ni är två ägare till bostaden kan ni alltså dra av upp till 100 000 kronor. Det finns ingen undre gräns. De Avdraget kan inte heller vara större än den faktiska skatt du betalar under året.

För att du ska ha rätt till skattereduktion måste du både äga och själv nyttja den fastighet eller bostadsrätt där ROT-arbetet har utförts. Det räcker om du äger en del av fastigheten eller bostadsrätten för att du ska kunna få skattereduktion

Tycker du det låter krångligt? Det är det inte, kontakta oss så hjälper vi dig. Vårt mål är att när du är nöjd är vi nöjda.

Ring till oss för mer information eller ett gratis kostnadsförlag så kan du enkelt här via länken se hur mycket pengar just du kan spara.

http://www.skattereduktion.se/rot.php

Mer information om ROT-avdraget finns även på Skatteverkets hemsida, www.skatteverket.se, skriv ROT-avdrag i sökfältet uppe till höger och klicka på Sök.

Några frågor

Hur stort är Husavdraget?
Skattereduktionen är 30 % av arbetskostnaden (inkl.moms) dock max 50.000 kronor per person och år. Vilket innebär att är ni 2 stycken ägare till fastigheten/bostadsrätten så är maxbeloppet för skattereduktionen 2*50.000 kronor

Kan jag få Rot-avdrag till mitt nybyggda hus?
Nej, det får man inte. Man kan inte få skattereduktion för att bygga ett helt nytt hus och inte heller för om- och tillbyggnad av nybyggda hus. Med nybyggt hus avses ett småhus som har värdeår fem år eller yngre.

Kan jag få skattereduktion även om jag inte betalar någon skatt?
Du kan aldrig få skattereduktion med ett högre belopp än vad du ska betala i slutlig skatt. Om du inte ska betala någon slutlig skatt så får du ingen skattereduktion eftersom det inte finns någon skatt att räkna av emot.

Måste man äga bostaden för att kunna få skattereduktion?
Skattereduktion medges för ROT-arbetet som har utförts i en bostad som den som söker skattereduktion själv äger, exempelvis ett småhus eller en bostadsrätt.